Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Αγία Μαύρα: «Μας έχουν ρημάξει τα σπίτια»

                   



                         



Αναδημοσίευση από το Site... Patris News


ΗΛΕΙΑ

Αγία Μαύρα: «Μας έχουν ρημάξει τα σπίτια»


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 
 (08/10/2016 18:00)

Οι φιλήσυχοι κάτοικοι της Αγίας Μαύρας το τελευταίο διάστημα διαμαρτύρονται για κλοπές που γίνονται στα σπίτια, τις αποθήκες και τα καταστήματα.
Χθες το πρωΐ  δύο αλλοδαποί προσποιούμενοι τους πελάτες, πήγαν στο κατάστημα  ψιλικών του 83χρονου Χρήστου Νικολόπουλου, πατέρα του σημερινού προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αγησιλάου.
Ο ένας έμεινε λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα και ο δεύτερος πήγε στο
μικρό κατάστημα και ζήτησε κάτι για το οποίο ο ιδιοκτήτης χρειάστηκε να σηκωθεί από το ταμείο. Αυτό ήθελε και ο «πελάτης». Αμέσως άνοιξε το ταμείο πήρε όσα χρήματα βρήκε, άρπαξε και τέσσερα κουτιά τσιγάρα και έφυγε τρέχοντας. Τον ακολούθησε και ο «συνέταιρός» του που βρισκόταν εκτός καταστήματος για τσίλιες. Το περιστατικό το είδαν και άλλοι συγχωριανοί οι οποίοι έτρεξαν να τους κυνηγήσουν αλλά οι δράστες ηλικίας 25-30 ετών έγιναν…καπνός. Σύμφωνα με μαρτυρίες τα πρόσωπα των δραστών είναι γνωστά στην περιοχή και δεν αποκλείεται να μένουν κοντά σε καταυλισμό ρομά στο Τραγανό.
Ο κ. Χρήστος που έχει διατελέσει πρόεδρος του χωριού από το 1975 έως το 1983 κάλεσε το ΑΤ Γαστούνης για να καταγγείλει την κλοπή . Δεν υπήρχε όμως διαθέσιμος αστυνομικός και έτσι απευθύνθηκε στο ΑΤ Ανδραβίδας. «Ο αστυνομικός από την Ανδραβίδα ήρθε αμέσως και μάλιστα με δικό του ΙΧ», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος Χρήστος και συνέχισε: «Σήμερα μου πήραν περίπου 100 ευρώ και τέσσερα πακέτα. Με έχουν ρημάξει και δεν είμαι μόνο εγώ. Κλέβουν γίδια, ποδήλατα,μηχανάκια, ανοίγουν σπίτια, μαγαζιά, γίνεται χαμός. Πήγαμε με τον αστυνομικό στον καταυλισμό γιατί μάλλον εκεί κοντά μένουν οι δράστες της σημερινής κλοπής αλλά εμφανίστηκαν μπροστά στον αστυνομικό καμιά σαρανταριά ρομά και ο άνθρωπος, τι να κάνει,  έφυγε».
«Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι κλοπές. Κάτι πρέπει να γίνει με την ασφάλειά μας», δήλωσε ο πρόεδρος του χωριού και γιός του θύματος  κ. Αγησίλαος Νικολόπουλος.

Ρεπορτάζ: Κώστας Ζαφειρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου