Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Φόβοι για περισσότερους νεκρούς από τις πλημμύρες στη Μάνδρα


Πηγή...http://www.matrix24.gr


Εκτιμούν δημοτικοί παράγοντες

 Φόβοι για περισσότερους νεκρούς από τις πλημμύρες στη Μάνδρα

foboi-gia-perissoterous-nekrous-sti-mandra-attikis_6.w_l
Φόβος και ανησυχία επικρατούν στη Μάνδρα Αττικής, καθώς υπάρχει η εικαασία ότι υπάρχουν κι άλλοι νεκροί, αλλοδαποί εργάτες γης, τους οποίους ουδείς αναζητεί. Δημοτικοί παράγοντες εκτιμούν πως ο τελικός αριθμός των
θυμάτων θα ξεπεράσει τους 22,(εάν βρεθεί νεκρός και ο τελευταίος αγνοούμενος).
"Δυστυχώς ο αριθμός των νεκρών μας δεν θα σταματήσει στους 22. Αγνοούμενοι είναι επίσης και άνθρωποι που εργάζονταν στη Μάνδρα, αλλά λόγω του ότι ήταν από ξένες χώρες (σ.σ.: Πακιστάν, Μπανγκλαντές) δεν έχουν συγγενείς εδώ να δηλώσουν ότι λείπουν", τονίζει η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνδρας Ερασμία Στάθη στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.
Το ευτύχημα είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα μέλη τους που να αγνοούνται, σύμφωνα με την πακιστανική κοινότητα. Ωστόσο οδηγός της γραμμής Α16 (Πλατεία Κουμουνδούρου - Ελευσίνα) ανέφερε "ότι εδώ και μέρες οι στάσεις δεν γεμίζουν από ξένους εργάτες - όπως γινόταν".
Την ίδια ώρα, τα στελέχη της ΕΜΑΚ έχουν επικεντρωθεί - περιορίσει τις έρευνες στο εργοτάξιο της Μάνδρας, καθώς εκτιμούν πως και ο τελευταίος αγνοούμενος, ο 70χρονος, πιθανότατα θα εντοπιστεί κοντά στο σημείο όπου βρέθηκαν και τα άλλα τρία άψυχα σώματα.
1.004 από τα 1.406 κτίρια που έχουν ελεγχθεί χρήζουν αποζημίωσης
Στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας 1004 από τα 1406 κτίρια που ελέχθησαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Αναλυτικά πρόκειται για 775 κατοικίες, 107 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 114 αποθήκες – υπόγεια.
Στον Δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν συνολικά 400 αυτοψίες και τα 381 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 242 κατοικίες, 36 επαγγελματικοί χώροι, 3 δημόσια κτίρια και 100 αποθήκες – υπόγεια. Οι αυτοψίες, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.
Σπίρτζης για Μάνδρα: Λαϊκισμός να κατηγορούν την Δούρου
«Όποιος πάει να επιρρίψει τις ευθύνες στην περιφερειάρχη ή τη δήμαρχο τη στιγμή που υπάρχουν τέτοια γεγονότα κοροϊδεύει και λαϊκίζει» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης αναφορικά με τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
Σύμφωνα με τον υπουργό το πρόβλημα των πλημμυρών και των χειμάρρων δεν περιορίζεται μόνο στην Αττική. «Επικίνδυνη είναι όλη η Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε επίσης ότι με βάση τον νόμο για τον Καλλικράτη αρμόδιοι φορείς για τον καθαρισμό και τη διευθέτηση των ρεμάτων είναι οι δήμοι και η Περιφέρεια, όχι το υπουργείο.
Ο υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε ότι εκτελούνται αυτή τη στιγμή αντιπλημμυρικά έργα ύψους 302 εκατ ευρώ αρμοδιότητας ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ την περίοδο 2010-2014 είχαν διατεθεί για αντιπλημμυρικά μόνο 3,5 εκατομμύρια.
Είπε επίσης ότι δεν πρόλαβε ο ίδιος να πάει στη Μάνδρα γιατί έλειπε στο εξωτερικό αλλά πήγαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί από την πρώτη στιγμή.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου