Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ηλεία: Δεκάδες οι διακοπές ρεύματος λόγω χρέους - Συνωστισμός για διακανονισμό



Πηγή...http://www.iliaoikonomia.gr/ 

Ηλεία: Δεκάδες οι διακοπές ρεύματος λόγω χρέους - Συνωστισμός για διακανονισμό

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα θα μένουν όσοι χρωστούν και αδυνατούν να πληρώσουν λογαριασμούς ακόμα και ποσά λίγο πάνω απο 500 ευρώ στη ΔΕΗ χωρίς να υπάγονται σε κάποιο από τα προγράμματα διακανονισμών ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στην Ηλεία δεκάδες είναι καθημερινά οι διακοπές ρεύματος λόγω χρέους που πραγμαποιούνται σε παροχές ρεύματος οικιών και επιχειρήσεων. Να σημειωθεί οτι διακοπές ρεύματος πραγματοποιούνται και σε οικίες που δεν διαμένουν αλλά υπάρχει χρέος απο παλαιότερα έτη.
Έντονη είναι η προσέλευση στα καταστήματα της ΔΕΗ απο κόσμο που θέλει να υπαχθεί σε πρόγραμμα διακονονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών για να μην πραγματοποιηθεί διακοπή ρεύματος ή να επανασυνδέσει την παροχή. Στα καταστήματα της Ηλείας και ειδικά του Πύργου καθημερινά, εδώ και αρκετές εβδομάδες, δεκάδες άτομα συνοστίζονται απο νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι για να πραγματοποιήσουν διακανονισμό της οφειλής τους ή να πραγματοποιηθεί επανασύνδεση.
Η παλαιότερη ανακοίνωση της ΔΕΗ σχετικά με την ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών:

"Η ΔΕΗ, με στόχο τη στήριξη και οικονομική διευκόλυνση των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παρέχει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.
 
Οι πελάτες από 01.06.2017, μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ανάλογα με την κατηγορία που εντάσσονται, όπως αναλύεται παρακάτω: 

1.  Για τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους  ελεύθερους επαγγελματίες και τα νοικοκυριά:

· με οφειλές έως 1.000€, παρέχεται δυνατότητα ρύθμισης της οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις, με καταβολή της πρώτης δόσης άμεσα

· με οφειλές άνω των 1.000€, παρέχονται δυο επιλογές:

   o  άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 18 μηνιαίες δόσεις  
      ή
    o  άμεση καταβολή του 15% της συνολικής οφειλής και ρύθμιση του υπόλοιπου σε 36 μηνιαίες δόσεις

2.  Για τις μεγάλες επιχειρήσεις και βιομηχανίες: 

· άμεση καταβολή του 10% της συνολικής οφειλής 

· ρύθμιση του υπόλοιπου σε μηνιαίες δόσεις που θα διαμορφώνονται ανάλογα με το μέσο μηνιαίο λογαριασμό, με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου