Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Ακατάλληλα ένα στα τρία σπίτια στην Ανδραβίδα





Πηγή.. Tempo 24  


Ακατάλληλα ένα στα τρία σπίτια στην Ανδραβίδα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ
Τον τελευταίο μήνα οι σεισμικές δονήσεις στην Ανδραβίδα ανησύχησαν τους κατοίκους αλλά όπως φαίνεται μετά τους ελέγχους των κλιμακίων αρκετά σπίτια έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.
Σύμφωνα με το Ilialive.gr, μετά τους ελέγχους από το κλιμάκιο των μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ), σε πρώτη φάση κρίθηκε ότι το 30% των κτιρίων είναι ακατάλληλα.

Συνολικά, στον Δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης κατατέθηκαν 600 αιτήσεις για ελέγχους, η πλειοψηφία των οποίων αφορά την Ανδραβίδα. Το 1/3 των κτιρίων αυτών έχει ελεγχθεί σε σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τα πρώτα 100 κτίρια, 30 κρίθηκαν ακατάλληλα.
Ανάμεσα στα κτίρια που έχουν κριθεί ως τώρα ακατάλληλα είναι και τρία σχολεία της περιοχής. Πρόκειται για το Δημοτικό και το γυμνάσιο της Ανδραβίδας και το γυμνάσιο Νεοχωρίου.
"Στην περιοχή εδώ και αρκετό καιρό υπάρχει ανησυχία με τις συνεχόμενες σεισμικές δονήσεις, η μεγαλύτερη ήταν 4,4 Ρίχτερ αλλά ήταν πολλές σε αριθμό και δημιούργησαν προβλήματα σε σχολεία, καταστήματα και σπίτια. Έχει δημιουργηθεί μεγάλο θέμα και στη λειτουργία των σχολείων, στο εμπόριο και στον τουρισμό" δήλωσε στο enikos.gr ο δήμαρχος Ανδραβίδας Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ.
"Έχουν γίνει ήδη πάνω από 400 έλεγχοι, αρκετά από τα κτίρια είναι κατεδαφιστέα, άλλα έχουν σημαντικές ζημιές όπου οι ιδιοκτήτες πρέπει να πληρώσουν 2000 με 15000 ευρώ για τις επιδιορθώσεις. Συνεχίζουν οι έλεγχοι. Έχουμε ακόμα 200 περίπου ελέγχους. Τρία σχολεία έχουν προβλήματα. Στο δημοτικό σχολείο, το οποίο είναι παλιό και πέτρινο είναι μεγάλες οι ζημιές και θεωρούμε ότι η λειτουργία του θα είναι αδύνατη. Μιλάμε για 200 παιδιά" τόνισε.
"Η εμπορική κίνηση έχει μειωθεί έως 50%, αρκετοί κάτοικοι επέλεξαν να φύγουν, ενώ τα καταστήματα έχουν θέματα. Πρέπει να γίνουν κάποια έκτακτα μέτρα. Κάτι πρέπει να γίνει. Ίσως μια ενίσχυση στους εμπόρους, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για τις επισκευές. Το θέμα των σχολείων είναι πολύ σημαντικό επίσης" ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου