Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τις σεισμικές δονήσεις μεταξύ Ζακύνθου - Ηλείας

                                            


 





Αναδημοσίευση από το Site... Patris News


ΗΛΕΙΑ

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τις σεισμικές δονήσεις μεταξύ Ζακύνθου - Ηλείας




ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ΠΑΤΡΙΣ 
(14/09/2016 06:44)


Πρόσκαιρη ανησυχία προκάλεσαν χθες δύο σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ζακύνθου και Ηλείας.
Ο πρώτος, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 9:14 π.μ. με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 14 χλμ δυτικά της Αμαλιάδας και είχε εστιακό βάθος 15,3 χλμ, σύμφωνα με την ανάλυση της σεισμολόγου Μαρίας Κολλίγρη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η
συγκεκριμένη σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την Ηλεία αλλά και την Αχαΐα.
Σχεδόν τρεις ώρες αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, σημειώθηκε σχεδόν στο ίδιο σημείο σεισμός μεγέθους 3,6R, ο οποίος έγινε επίσης αισθητός. Σύμφωνα με την ανάλυση του σεισμολόγου Μ.Χαραλαμπάκη από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αυτός ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 18 χλμ νότια της Κυλλήνης και εστιακό βάθος 27, 5 χλμ.
Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ότι «δεν μπορούν να μας ανησυχούν αυτοί οι σεισμοί, το θεωρούμε στη σεισμικότητα της περιοχής. Για καλό είναι, όχι για κακό. Το Ιόνιο  έχει δώσει  σεισμούς. Και να γίνει εκεί που είναι να γίνει, δεν μας προβληματίζει κάτι στο Ιόνιο».
Ο  καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθότι «εντάσσεται στην τρέχουσα διαδικασία το φαινομένο. Τέτοιοι σεισμοί γίνονται δεκάδες καθημερινά και οι δύο συγκεκριμένοι που αναφέρατε είναι μέσα στην ακολουθία».
Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου