Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ηλεία: Δυο φωτιές στο καταχείμωνο

 



Αναδημοσίευση από το Site... Patris News

Ηλεία: Δυο φωτιές στο καταχείμωνο

Έτρεχαν και δεν…έφταναν οι πυροσβέστες της Ηλείας για να θέσουν υπό έλεγχο τις δυο πυρκαγιές που ξέσπασαν – σχεδόν – ταυτόχρονα, χθες το  μεσημέρι, στην Πλατιάνα του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και στον οικισμό Βαρβαρίνα της Δ.Ε Ωλένης του Δήμου Πύργου και έκαψαν συνολικά 5 στρέμματα δασικών εκτάσεων και αγροτικές έκτασης.

Στην Πλατιάνα, η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι και στο σημείο επιχείρησαν 2 οχήματα από Π.Κ Κρεστένων και 3 από την Π.Υ Πύργου, με τα πληρώματά τους, με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Κώστα Κατσαριώτη.
Λίγα λεπτά μετά τις 3:00 μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική έκταση στον οικισμό Βαρβαρίνα, κινητοποιώντας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, με τα πληρώματα (2 οχήματα από την Π.Υ Πύργου, 2 από το Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας και 1 από την Χαλανδρίτσα Αχαϊας) να επιχειρούν υπό τις οδηγίες του αξιωματικού της Π.Υ Γιώργου Κωνσταντακόπουλου.
Τελικά, επικεφαλής των επιχειρήσεων τέθηκε ο νέος Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ Δυτικής Ελλάδας Γιάννης Πετρούτσος, που έφτασε στην Ηλεία, πρώτη ημέρα χθες στα νέα του καθήκοντα, αλλά σε «γνώριμα» εδάφη, αφού μόλις αποχώρησε από την Π.Υ Πύργου στην οποία υπηρέτησε ως Διοικητής.
Εξάλλου, 3 οχήματα και 6 άνδρες της Π.Υ Πύργου επιχείρησαν για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης, σε καλάμια και βαλτώδη περιοχή στην Μούτελη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου