Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Οργή για τις επιθέσεις αδέσποτων σε οικόσιτα




Πηγή...https://www.protinews.gr/

λευταίο κρούσμα η κατασπάραξη αρνιού περιφερειακά του Πύργου

Οργή για τις επιθέσεις αδέσποτων σε οικόσιτα


Τον τρόμο εξακολουθούν να σπέρνουν τα αδέσποτα σκυλιά και περιφερειακά του Πύργου, όπου αλλεπάλληλες φορές έχουν επιτεθεί και κατασπαράξει οικόσιτα ζώα, προκαλώντας πλήγματα  στην οικιακή οικονομία.
Τελευταίο κρούσμα  επίθεσης από αδέσποτα
σημειώθηκε  σε πάροδο της οδού Παπαγεωργίου (πλησίον του περιφερειακού δρόμου που οδηγεί προς τα φανάρια Αγίου Γεωργίου), όπου βρέθηκε κατασπαραγμένο ένα αρνί που βρισκόταν σε περιφραγμένο χώρο!
Σύμφωνα με τον κάτοχο του μικρού ζώου κ. Λευτέρη Πετρόπουλο,  τα αδέσποτα πέρασαν τις νυχτερινές ώρες προχθές από την περίφραξη και επιτέθηκαν στο αρνί που το πρωί βρέθηκε νεκρό.
«Επανειλημμένα γίνεται αυτό το πράγμα από τα αδέσποτα που ξεπερνούν τα 15. Το αρνί το δίνουμε πεσκέσι στους αρμοδίους των φιλοζωικών οργανώσεων αλλά και του δήμου! Ο κόμπος πλέον έφτασε στο χτένι, αφού και πέρυσι είχαμε ξανά ανάλογα  κρούσματα κατασπάραξης οικόσιτων από αδέσποτα. Παλιότερα είχαμε τις αλεπούδες και τώρα έχουμε τα σκυλιά» ανέφερε στην «ΠΡΩΤΗ» με εμφανή αγανάκτηση ο κ. Πετρόπουλος, ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων.
Εκτός από τα οικόσιτα, πολύ συχνά στο «στόχαστρο» των αγελαίων ζώων βρίσκονται και άνθρωποι, που κάνουν πεζοπορία στον περιφερειακό δρόμο.
«Πέρα από το γεγονός ότι πολλές φορές  έχουν φάει κοτόπουλα και αρνιά, τα αδέσποτα επιτίθενται και στον κόσμο που πηγαίνει βόλτα στον παράδρομο της Ε.Ο. Πύργου-Πατρών. Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής αγωνίζονται άδικα, αφού πολύ συχνά βλέπουν τα ζώα τους να χάνονται» τόνισε ο κάτοικος κ. Χαράλαμπος ο  Μουρελάτος , τον  οποίο είχε δαγκώσει σκυλί ενώ περπατούσε στο δρόμο!
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εξάλλου  που διερχόμενοι ανεβαίνουν στην εθνική οδό για να γλιτώσουν τις επιθέσεις.
Ανάλογο πρόβλημα παρατηρείται  και σε κεντρικά σημεία του Πύργου, όπου ακόμη και μέρα μεσημέρι μαζεύονται δεκάδες μεγαλόσωμα αδέσποτα, που προκαλούν τον τρόμο αλλά και επιτίθενται στους διερχόμενους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου