Άγιο είχε 19χρονος πρόσφυγας ο οποίος φέρεται ότι κατάγεται από τη Γουνέα και φιλοξενείται στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας.
Το μεσημέρι τις Παρασκευής γύρω στις 3 μ.μ. ο 19χρονος ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή του αναρυθμιστικού φράγματος Αλιάκμονα, για άγνωστο λόγο βρέθηκε μέσα στο νερό και λόγω της ειδικά διαμορφωμένης όχθης στο σημείο εκείνο ήταν αδύνατο να βγει.

Τις απελπισμένες εκκλήσεις του για βοήθεια άκουσε υπάλληλος εταιρίας Security η οποία έσπευσε στο σημείο και μετά από μια αγωνιώδη προσπάθεια κατόρθωσε να τον ανασύρει.
Η κ. Ντία Καραφέτζου, Swigish Security, ιδιαίτερα έμπειρη σε ζητήματα φύλαξης, αλλά και παροχής πρώτων βοηθειών, όπως ανέφερε, ο νεαρός μιλούσε πολύ σπαστά αγγλικά – ενδεχομένως και από το σοκ – και άφησε να εννοηθεί ότι μπήκε στο νερό για να πάρει κάτι που του είχε πέσει μέσα στην τεχνητή λίμνη.
Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τη διασώστρια, το νεαρό παρέλαβε περιπολικό της αστυνομίας για τις περαιτέρω διευκρινίσεις του αιφνίδιου συμβάντος