Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

Λίμνη Πηνειού: Εκτός λειτουργίας το διυλιστήριο μέχρι νεωτέρας…





Αναδημοσίευση από το Site... Patris News


ΗΛΕΙΑ

Λίμνη Πηνειού: Εκτός λειτουργίας το διυλιστήριο μέχρι νεωτέρας…


ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ ΥΨΗΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΜΑΓΓΑΝΙΟ 
 (10/11/2016 05:59)

Αναγκαστική διακοπή στη λειτουργία του διυλιστηρίου στο φράγμα του Πηνειού, καθώς άλλαξαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο νερό της λίμνης που έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται αυξημένες ποσότητες σε σίδηρο και μαγγάνιο και κρίνονται πλέον αναγκαίες οι παρεμβάσεις στη μονάδα για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από την επεξεργασία και παροχή πόσιμου νερού.
Αυτό έκανε γνωστό χθες ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τους πολίτες, επισημαίνοντας ότι ήδη έχουν ειδοποιηθεί γεωλόγοι και μελετητές επίκειται η σύνταξη μελέτης για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να προσδιορίσει πότε θα είναι έτοιμο το διυλιστήριο να ξαναδώσει καθαρό νερό.
Όπως όλα δείχνουν, νωρίτερα από ένα μήνα δεν θα υπάρχει κάτι νεώτερο και μέχρις ότου τεθεί εκ νέου σε λειτουργία το διυλιστήριο η Αμαλιάδα θα υδροδοτείται από τις γεωτρήσεις και με μικρή ποσότητα από τις πηγές Κακοταρίου και κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τις περιοχές των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης που υδροδοτούνταν από το διυλιστήριο.

Διαβαστε την συνέχεια...ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου