Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

«Έφυγε» ο φωτογράφος της Γαστούνης





Αναδημοσίευση από το Site... Patris News


ΗΛΕΙΑ

«Έφυγε» ο φωτογράφος της Γαστούνης

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 98 ΕΤΩΝ 
 (25/11/2016 16:00)

Όσες παλιές φωτογραφίες του περασμένου αιώνα υπάρχουν για την Γαστούνη, είναι από τον φακό του Θωμά Χατζηθωμά του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της.
Ο παλιός φωτογράφος πέθανε χθες στην Αθήνα σε
ηλικία 98 ετών. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο ώρα 12μ. από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γαστούνης, όπως πληροφορηθήκαμε από τον πρώην δήμαρχο κ. Κώστα Λούρμπα.
Oι σαραντάρηδες Γαστουναίοι θα θυμούνται το καλοσυνάτο και πάντοτε ευδιάθετο φωτογράφο της Γαστούνης Θωμά Xατζηθωμά, που γύριζε με τη φωτογραφική του μηχανή τις γιορτές, τα πανηγύρια, τια διάφορες οικογενειακές εκδηλώσεις, εκδρομές ακόμα και επισκέψεις στα σπίτια για να απαθανατίσει όλες τις στιγμές της ζωής μας, ακόμα και να φωτογραφίσει γέροντες, που δεν ήταν εύκολη η μετακίνησή τους.
H ζωή γι’ αυτόν ήταν, εκτός από ένας διαρκής αγώνας για επιβίωση, για ευχάριστη υπόθεση, διασκέδαση, έξω καρδιά, ένα χαμόγελο μέσα από την ψυχή του. H κακότητα γι' αυτόν άγνωστη. Ήταν μια γνήσια Mικρασιατική Eλληνική ψυχή, που αγάπησε τη Γαστούνη, παρά τα δύσκολα χρόνια.
Άνθρωπος ανήσυχος και ζωντανός έφυγε από τη Γαστούνη το 1965 για τον Kαναδά αν και είχε πολύ καλή επαγγελματική απασχόληση.

Κώστας Ζαφειρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου