Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΓΟΕΒ Αλφειού - Πηνειού: Ρημάζουν καθημερινά τα αντλιοστάσια του Κάμπου

Πηγή...http://www.ilialive.gr

ΓΟΕΒ Αλφειού - Πηνειού: Ρημάζουν καθημερινά τα αντλιοστάσια του Κάμπου



Του Γιάννη Σπυρούνη
Σχεδόν καθημερινά είναι τα κρούσματα κλοπών στα αντλιοστάσια του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού στον ηλειακό κάμπο. Οι «κυνηγοί του χαλκού» έχουν επιστρέψει δυναμικά και όχι μόνο κλέβουν τα καλώδια, αλλά προκαλούν και σημαντικές φθορές.
Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Νίκος Φάμελος τρία αντλιοστάσια
έχουν βρεθεί στο στόχαστρο άγνωστων δραστών αρκετά συχνά το τελευταίο διάστημα. Στο Βαρθολομιό, τη Δήμητρα και τα Καβάσιλα, οι κλοπές υλικών και οι φθορές στις εγκαταστάσεις ξεπερνούν σε κόστος τις 35.000 ευρώ. «Αποτελεί μια καθημερινή μάστιγα αυτό που συμβαίνει. Έχουμε ενημερώσει την Αστυνομία που θα προσθέσει περιπολίες στις επίμαχες περιοχές, αλλά θα βρίσκεται σε επαγρύπνηση και το προσωπικό του οργανισμού, προκειμένου να προστατευτούν οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός» σχολίασε ο κ. Φάμελος. 
Ο πρόεδρος του Οργανισμού περιέγραψε επικίνδυνες καταστάσεις ακόμα και για τους δράστες, που δεν διστάζουν να διακόψουν την παροχή ρεύματος στα μηχανήματα, μόνο και μόνο για να κλέψουν τα καλώδια. Σε ένα πρόσφατο περιστατικό δράστης έκοψε καλώδιο που συνέδεε το συναγερμό της εγκατάστασης και παρέμενε εκεί για να πάρει ότι μπορεί. Όταν αντιλήφθηκε όμως υπαλλήλους του οργανισμού να πλησιάζουν στο αντλιοστάσιο τράπηκαν σε φυγή.

Σε μια εξέλιξη του θέματος το βράδυ της Παρασκευής σε αντλιοστάσιο στην περιοχή της Γαστούνης εντοπίστηκαν τρία άτομα που είχαν σκοπό να κλέψουν υλικά απο αυτό. Συνελήφθη απο τις αστυνομικές αρχές ο ένας και οι άλλοι δύο τράπηκαν σε φυγή.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου