Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Πύργος: Δηλητηριάζουν σκύλους στην Αλφειούσα





Αναδημοσίευση από το Site... Patris News


ΗΛΕΙΑ

Πύργος: Δηλητηριάζουν σκύλους στην Αλφειούσα


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ 
 (20/12/2016 16:45)

Καταγγελίες για θανάτωση ζώων στην τοπική κοινότητα Αλφειούσας, δέχθηκε χθες ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου, με τον πρόεδρο, Άλκη Κωνσταντόπουλο, να καταδικάζει τα περιστατικά και να εφιστά την προσοχή του, στους κυνηγούς αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, για την προστασία των σκυλιών τους από δηλητηριασμένη τροφή. Για το συμβάν, μίλησε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» και ο κάτοικος του χωριού, Δημήτρης Κανελλόπουλος, που την περασμένη εβδομάδα, είδε τα σκυλιά του να δηλητηριάζονται και μέχρι σήμερα κάνει προσπάθειες να σώσει ότι μπορεί.
Όπως επεσήμανε ο κ. Κωνσταντόπουλος,
ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου δέχθηκε καταγγελίες για την θανάτωση ζώων κυνηγών αλλά και κατοίκων της περιοχής Αλφειούσας, ενώ σύμφωνα με πηγές, τις τελευταίες ημέρες έχουν εξαφανισθεί και τα αδέσποτα σκυλιά που τριγυρνούσαν στο χωριό.
«Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε αποδέκτες καταγγελίας ότι στην κοινότητα της Αλφειούσας προς την περιοχή των Μακρισίων, στον παραποτάμιο δρόμο, σημειώθηκε ένα κρούσμα δηλητηρίασης ενός κυνηγετικού σκύλου προφανώς από κάποιο δηλητήριο που ένας ασυνείδητος θα άφησε στην περιοχή.
Επειδή υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής γιατί έχουν διαπιστώσει ότι χάθηκαν και κάποια αδέσποτα ζώα και σκυλιά οικόσιτα που πιθανώς να γύριζαν ελεύθερα γύρω από τα κτήματα των ανθρώπων και αυτά βρέθηκαν φαρμακωμένα υποπτευόμαστε πως μπορεί να είναι κάτι που έχει πιο ευρεία κλίμακα στην περιοχή και περισσότερο θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο να προσέξει, να μην αφήνει ελεύθερα τα σκυλιά του σε αυτή την περιοχή», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντόπουλος.
Προσοχή σε όσους έχουν ζώα
«Δυστυχώς διαπιστώνουμε πως αυτή είναι μια πολλή βάρβαρη συνήθεια του χωρίς να σκεφτούμε τίποτα δηλητηριάζουμε ένα κομμάτι κρέας ή οτιδήποτε άλλο και το πετάμε χωρίς να σκεφτόμαστε τι θα περάσει από εκεί. Δεν έχει το δικαίωμα κάποιος να σκορπίζει τον θάνατο έτσι για πλάκα», σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος και συνέχισε «Προσοχή σε όλους όσους έχουν ζώα και τα έχουν ελεύθερα, δηλαδή τους κυνηγούς ή όποιος άλλος μπορεί να πάρει το σκύλο του να κάνει μια βόλτα σε αυτή την περιοχή. Εμείς ενημερώνουμε τους κυνηγούς να προσέχουν ιδιαίτερα στην περιοχή και όποιος αντιληφθεί το παραμικρό πρέπει να το καταγγείλει. Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσαμε να βρούμε αυτόν τον ασυνείδητο να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί. Έχουν σκοτωθεί χιλιάδες σκυλιά και όταν μιλάμε για τους σκύλους, δεν είναι απλά ένα ζώο, είναι ένας σύντροφος είτε είναι στο σπίτι μας είτε είναι στο κυνήγι και πολύς κόσμος έχει επενδύσει πολλά χρήματα στα ζώα αυτά, είτε αφορούν εμβόλια, είτε τροφές, είτε εκπαιδεύσεις».
Να εφαρμοσθούν οι νόμοι
Από την πλευρά του ο κάτοικος της τοπικής κοινότητας, Αλφειούσας, Δημήτρης Κανελλόπουλος, που πρόσφατα έχασε ένα κυνηγετικό σκυλί και είδε ακόμα δύο σκυλιά του να δηλητηριάζονται επεσήμανε πως οι ελεγκτικές αρχές θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν και να πραγματοποιούν ελέγχους ειδικά για όλα τα ζώα.
«Οι κυνηγοί πρέπει να έχουμε τσιπαρισμένα τα σκυλιά μας και γι’ αυτό μας ελέγχουν. Οι ελεγκτικές αρχές, εκτός από τους κυνηγούς, θα πρέπει και στα σκυλιά συντροφιάς να κάνουν αντίστοιχους ελέγχους για να διαπιστώνεται αν τα σκυλιά είναι τσιπαρισμένα. Γιατί υπάρχουν κάποιοι που αγοράζουν ένα μικρό σκυλάκι για τα παιδιά τους και το πρώτο διάστημα είναι παιχνίδι. Όσο μεγαλώνει έχει περισσότερα έξοδα, είναι ζημιάρικο και θορυβώδες και αντί να φτιάξουν ένα μέρος να το κρατήσουν, το βάζουν στο αυτοκίνητο, κάνουν μια βόλτα και το αφήνουν ελεύθερο με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς», επεσήμανε ο κ. Κανελλόπουλος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου